News

Woning zelf verkopen? Hierbij een aantal tips!

TIPS:

Als u van plan bent uw woning zelf te verkopen, maar u weet nog niet precies hoe? Lees dan snel onze handige tips die u helpen bij het verkopen van een woning.

Woning in de markt brengen:
Vandaag de dag gebeurd alles online- daar staan wij bij woningonline.be 100% achter. Uw woning online plaatsen, is niet moeilijk- maar wat is belangrijk? Mooie foto’s, duidelijke uitleg, vierkante meters en een correcte prijs. Het moet een aantrekkelijke advertentie worden. Wij bij woningonline.be helpen u hiermee graag verder.

Eerste indruk is het belangrijkste:
Wanneer u een kandidaat een rondleiding geeft van uw woning, doe dit dan op een rustige en duidelijke manier. Laat ze de mooiste plekjes van de woning ontdekken. Meld eventuele problemen ( lekkages, defecten) maar houdt dit kort en correct. Geef de kandidaat ook de kans om eens rustig zelf rond te kijken na de rondleiding. Zo geeft u de kandidaat de kans om een beeld te vormen van de woning met z’n persoonlijke smaak.

Opgeruimd staat netjes:
Als u potentiële kandidaten gaat ontvangen, is het natuurlijk de bedoeling om uw woning in de ”spotlight” te zetten. De woning moet vooral een propere en gezellige sfeer uitstralen. Uw persoonlijke spullen verstoppen is totaal overbodig. De kandidaat moet het gevoel hebben dat er geleefd wordt in de woning. Een keer stofzuigen, afstoffen, ramen zemen, badkamer poetsen, grasmaaien en losse spullen wegleggen is wenselijk.

Zelf onderhandelen:
Eén ding is duidelijk: als verkoper wil je de beste deal krijgen voor uw woning. Als koper wil je juist zo weinig mogelijk betalen voor de woning. De waarheid ligt altijd in het midden.
Sla een eerste bod nooit onmiddellijk af, ook al is het een stuk lager dan je zelf in gedachten had. Geef aan de kandidaat het gevoel dat de vraagprijs realistisch is, maar dat dit nog in beperkte mate bespreekbaar is. Plan vervolgens een vervolgafspraak in! Dit geeft zowel koper als verkoper de kans om eens rustig te rekenen en niet impulsief te handelen.

Verkocht! Maar wat nu?
Eens koper en verkoper het eens zijn over de prijs, moet natuurlijk alles goed en duidelijk op papier gezet worden. Maak daarom zelf een eenvoudig document met de nodige gegevens van koper, verkoper, eigendom en prijs. Eens men dit opgemaakt heeft, kan dit naar de notaris gestuurd worden, samen met de nodige attesten. Zo kan de notaris het zogenaamde “compromis” opmaken. Na het ondertekenen van het compromis, en transactie van het voorschot, heeft de notaris maximum 4 maanden de tijd om de akte te verlijden. Hiermee is de verkoop rond!

Voor meer vragen of informatie: info@woningonline.be of 0470/30 93 84

Over de auteur

Gerelateerde berichten